Rouwbegeleiding bij kinderen en jongeren

Tijdens de opleiding tot Kindercoach kwam het thema ‘Rouw bij kinderen’ aan bod en ik werd direct door het onderwerp gegrepen. Voor veel mensen een lastig onderwerp om over te praten, maar wel extra belangrijk om je kind hierbij serieus te nemen en naar hem of haar te luisteren en te helpen bij de verwerking. Het leek mij direct heel mooi om zulke uitdagingen bij kinderen samen aan te gaan en hun te begeleiden bij hun rouwproces, daarom heb ik mij hier nog in gespecialiseerd.

Rouw en verlies – niet alleen voor verlies van een dierbare

Rouw en verlies gaat niet alleen maar over een dierbaar iemand verliezen maar ook een scheiding, een intensief ziekteproces van een ouder/ander gezinslid of een verhuizing kunnen zorgen voor een heftige verlieservaring.

Kinderen en jongeren rouwen anders dan volwassenen en het is belangrijk dat zij goed worden ondersteund in dit proces. Wij als volwassenen spelen daar een grote rol in.

Rouwbegeleiding

Soms lukt het kinderen/jongeren niet goed om over het verlies te praten met hun ouders. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat ouders zelf ook het verdriet moeten verwerken of omdat de ouders te dicht bij het kind staan en het kind ouders niet wil belasten. Om dan begeleiding te krijgen van iemand die er verder vanaf staat, naar je kind luistert en een tijdje mee loopt in het rouwproces van je zoon/dochter, kan een oplossing zijn.

Rouwbegeleiding_bij_kinderen_en_jongeren