Over mij

Mijn naam is Anouk Nielen, kindercoach, 35 jaar en ik woon in Apeldoorn samen met mijn man en twee zoons. Ik word ontzettend blij van tijd doorbrengen met mijn gezin, familie en vrienden. Ik ben gek op muziek en dansen en ik voel mij compleet ontspannen als ik in de bergen loop.

In 2014 ben ik geslaagd voor mijn Pabo diploma en sindsdien ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Ik heb vooral lesgegeven aan de groepen 6 t/m 8 en ik geef op dit moment nog steeds les in Apeldoorn.
De afgelopen jaren merkte ik dat de kinderen in mijn klas met steeds grotere uitdagingen te maken kregen. Zij vonden het fijn om regelmatig een op een met mij te zitten om hun hart te luchten, maar als leerkracht heb je hier eigenlijk geen tijd voor. Door deze gesprekjes merkte ik dat ik dit ook prachtig vond om met kinderen te doen en zo is het idee ontstaan om de opleiding tot Kindercoach, aan de Academie voor Psychodynamica, te volgen. In juli 2023 ben ik geslaagd voor het examen en ik ben er nu klaar voor om kinderen en jongeren te gaan begeleiden.

In mijn praktijk vind ik het belangrijk dat kinderen/jongeren en hun ouders zich bij mij op hun gemak voelen. Dit doe ik door naar jullie te luisteren, mezelf open te stellen en eerlijk te zijn. Het contact met ouders vind ik erg belangrijk. Het kind komt naar mij toe om lekker aan de slag te gaan, maar om een doel te behalen is het ook nodig dat ouders open staan voor een gesprekje of eventuele feedback.

Mijn opleidingen en trainingen

  • Cursus ‘Kind in beweging’ – Manon Gervink

  • Certificaat Omgaan met kinderen en jongeren in rouw

  • Diploma Kindercoach – Academie voor psychodynamica te Scherpenzeel

  • Diploma lerarenopleiding basisonderwijs – Hoge School Arnhem en Nijmegen

  • Diploma Onderwijsassistent – Rijn IJssel College te Arnhem

  • Kanjertraining licentie A-B-C

  • Certificaat Voedingsleer

Over_mij_Anouk_Nielen

Mijn Google reviews

Petra van Rijn
10 November 2023
Anouk ziet de kinderen en luistert goed om de situatie helder te krijgen. Door haar open houding en interesse in de ander ontstaat er snel vertrouwen. De samenwerking met Anouk is erg prettig; ze houdt korte lijntjes, komt afspraken na, is daadkrachtig en komt met een goed overzichtelijk plan. Al met al zal ik haar iedereen aanraden die een goede kindercoach zoekt!